Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΠΕΡΙ FACEBOOK Ο ΛΟΓΟΣ


    Ύποπτο


    Όλοι μου το έλεγαν


    Βασικά και εγώ το υποψιαζόμουν ότι είναι ύποπτο


    Ότι θέλει να βγάλει στην φόρα όλα τα προσωπικά μας στοιχεία


    Και σαν το σκέφτηκα αυτό το συμπέρασμα βγάζω και εγώ


    Μπαίνεις στο fb και κατευθείαν μαθαίνεις ότι η elenaki kounelaki σήμερα είχε πονοκέφαλο και πήρε depon για να της περάσε.


    Ότι ο me lene alexi kai se opoion aresei είχε δυσκοίλια και τον πονούσε η κοιλιά του.


    Ότι giorgos Papadopoulos (τι σπάνιο όνομα) είναι ελεύθερος και μάλιστα έχει και φωτογραφία στα μπουζούκια।


    Τέτοια και άλλα πολλά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα βγαίνουν στην φόρα και τα μαθαίνει και ο πολύς ο κόσμος.


    Τώρα με την καταστροφές στην Ιαπωνία κάποιοι διασωθέντες μπήκαν στο fb να δείξουν τάχα οτι ζουν, ότι τάχα ψάχνουν και για άλλους διασωθέντες, χωρίς να νοιάζονται το ότι ζουν είναι ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο।


    ΡΕ ΔΕ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ.


    Στο κάτω κάτω κανείς δεν υποχρέωσε κανέναν να δικτυωθεί η δημοσιεύσει καταστάσεις που θα τον ενοχλούσαν.


    Στο κάτω κάτω αυτός είναι ο νέος τρόπος επικοινωνίας Την στιγμή που με μια τρίχα από το κεφάλι μας μπορούν να βρούνε το ιστορικό μας τρεις γενιές πίσω, κάποιοι προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλό σας.


    Στρουθοκάμηλοι ….ε στρουθοκάμηλοι…


    Α… και μη το ξεχάσω…. Ο me lene alexi kai se opoion aresei τελικά ενεργήθηκε το πουλάκι μου. Το λέω αυτό όχι για κανέναν άλλο λόγω αλλά γιατί τον έχω άχτι και είπα να βγάλω ακόμα ένα ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο του.



    Τσιου.







    2 σχόλια:

    1. Δεν είναι το facebook ύποπτο,είναι ο τρόπος χρήσης του.Κι αντί να τα βάλουμε με τον Χ που δημιούργησε το facebook,με το σύστημα και πάει λέγοντας, ίσως έπρεπε να αναρωτηθούμε εάν η δική μας συμπεριφορά είναι αυτή που δίνει το πάτημα για όλα αυτά.Το facebook σου δίνει κάποιες δυνατότητες τις οποίες δεν είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιήσεις.Τηρείται το προσωπικό απόρρητο αρκεί να ξέρεις να το χειριστείς.
      Όσο υπάρχει κάτι στον εαυτό σου που λέγεται συνείδηση, όσο το μυαλό βρίσκεται στο κεφάλι σου κι έχεις τα μάτια σου ανοιχτά, στόχος σου θα έπρεπε να είναι να αφυπνίσεις τον κοινό νου να αναζητήσει τον εαυτό του, όχι να απομακρυνθεί από τυχόν κακόβουλα δίκτυα.Αυτό είναι που εκλείπει από την κοινωνία.Αυτό μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Θα με βρεις σύμφωνο σε όλα όσα λες. Τις ίδιες απόψεις έχω και εγώ σε ότι αφορά την κοινωνική δικτύωση. Το μόνο αρνητικό που θα μπορούσα να καταλογίσω είναι απομάκρυνση κάποιων ατόμων μεταξύ τους λόγω αυτού του νέου τρόπου επικοινωνίας.

      ΑπάντησηΔιαγραφή